torsdag den 23. maj 2013

Ramsløgssuppe og kikærte fladbrød

Både ramsløgssuppen og kikærte fladbrødene er så hurtigt at lave, at jeg straks haster med opskrifter, til de travle husmødre ;-)

Ramsløssuppe (4. pers.)

  • 8 mellemstore kartofler skråret i tern
  • 100 g. frisk ramsløg skåret groft
  • 1 hakket løg
  • 2 fed fintskåret hvidløg
  • 1 1/2 l. oksekødbouillon
  • Olie
  • Salt og peber
  • Tabasco (Kan selvfølgelig undlades)
  • Rejer
I lidt olie steges løg og hvidløg, men lad dem IKKE brune, da det giver en bedsk smag. 
Tilsæt kartoflerne og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt ramsløgene og hæld bouillonen over.
Lad det simre til kartoflerne er møre.
Blend, hæld tilbage i gryden, tilsæt salt, peber og evt. tabasco (jeg benytter ofte tabasco som smagsforstærker).
Rejerne tilsættes og det hele varmes op.


Kikærte fladbrød

  • 125 g. kikærtemel
  • 1 tsk. tørret rosmarin (eller anden krydderurt)
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl. vand
  • 2 små spsk. olie
Sæt ovnen på 260 grader.
Bland kikærtemel, rosmarin og salt i en skål.
Pisk vandet i med et piskeris - 1 dl. af gangen - det er den bedste måde at undgå klumper.
Pisk olien i.
Hældes i en mellemstor bradpande beklædt med bagepapir.
Bagepapiret skal gå godt op af kanterne, da dejen er meget tynd.
Bages i 18-20 min.
Serveres med det samme.

Bon appetit Ü

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...