lørdag den 15. juni 2013

Lars Bo Kirk: Halvvejs


Lars Bo Kirk: Halvvejs, 2012
Jeg har ikke tidligere læst rejseskildringsbøger, men fandt denne i reolen med nye bøger på biblio. Jeg har mange gange tænkt på de familier, der tager et år eller flere ud af (arbejds)kalenderen, og tager jorden rundt. Vi har sikkert alle sammen lyst til det, men det kræver en del, som de færreste af os alligevel er villige til at ofre.
Kirk familien gjorde det i egen båd, med start i 2010, og er stadigvæk i gang. "Halvvejs" slutter da de lægger til i Australien, efter at have krydset Stillehavet.
Når jeg ser bort fra alle de bounty strande de oplever, fantastiske dyr, imødekommende indfødte og gode mad, så er en sådan rejse slet ikke mig.
Jeg ville hurtigt få skibskuller - uanset hvor mange gode bøger jeg havde taget med. 
Jeg er derfor fuld af respekt for familien Kirk! Bogen giver et enestående indblik i det mange måske ønsker sig, men som ikke (kun) er en dans på roser hele tiden.

Saxo.com skriver om bogen:
En dansk familie sælger hus og bil og skiller sig af med alt det jordiske gods, de har samlet sammen gennem et halvt liv. Forældrene opsiger deres gode job og køber uden synderlig sejlerfaring en lille katamaran. Få måneder senere tager de deres tre børn ud af skolen for at sejle mod vest. Det bliver starten på en episk rejse jorden rundt, over uendelige verdenshave til frodige tropeøer, indianere, polynesiere og mytiske atoller. En rejse fyldt med eventyr og kant, men også ulykker, tvivl, storme og invaliderende søsyge. Halvvejs er en farverig rejsedokumentar, der udover sine intense rejseskildringer også berører langt større emner - som at træffe valg, at blive ældre, at være bevidst om det liv, vi lever. Læseren kommer ikke bare tæt på familiens udfordringer og dagligdag på skibet, men også på spørgsmålet om, hvorfor et trygt og komfortabelt liv i Danmark ikke altid er nok. Halvvejs henvender sig til alle, der drømmer om at rejse ud - og alle, der ikke kunne drømme om det. Lars Bo Kirk er uddannet journalist og tidligere direktør i et større dansk kommunikationsbureau. Han har under rejsen skrevet en meget velbesøgt og populær rejseblog. Derudover er familien kendt fra medierne - ikke mindst fra Jyllands-Posten, der har fulgt familien tæt med stort opsatte rejseartikler i 
avisens rejsetillæg JP Explorer.

Se min bogliste 2013 her
Se min bogliste 2012 her


2 kommentarer:

Connie Larsen sagde ...

Tak for anmeldelsen :-) ... Lyder helt klart som endnu en bog jeg skal føje til listen over bøger jeg vil læse :-)

Krearier sagde ...

Jeg undskylder, at jeg stresser dig med alle mine læste bøger :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...