mandag den 24. juni 2013

Det lækreste brødhjul

Dette brødhjul har jeg efterhånden lavet adskillige gange.
Det er et lækkert madbrød der kan bruges til det meste, og er super hurtigt at lave.


Hurtigt madbrød (Et stor "hjul")
- 50 g. smør
- 2 dl. mælk
- 1 1/2 dl. yoghurt naturel
- 25 g. gær
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 1 1/2 tsk. tørret rosmarin eller andet tørret krydderi
- 350 g. hvedemel (ca. 5 3/4 dl.)
Pensling: Mælk
Pynt: Tørret rosmarin
Bagetid: Sæt brødet i en kold ovn i ca. 20 min. ved indstilling på 225 grader.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med mælk og drys med rosmarin. Bag det midt i ovnen.

Note:
Jeg laver altid dobbeltportion og fryser det ene brød ned, eller bruger det til madpakker.
I.flg. opskriften skal brødene i en kold ovn. Jeg sætter dem i en varm og får flotte luftige brød.


4 kommentarer:

Connie Larsen sagde ...

Uhm! Det ser lækkert ud ...og altid dejligt med noget til fryseren, det praktiserer jeg også selv, når det kan lade sig gøre :-) ... I lørdags lavede jeg en ordentlig portion "Sofritto" - italiensk tomatsauce og frøs 4 portioner ned :-)

Nola sagde ...

Tak for opskriften, det ser super lækkert ud. Hvor lang tid bager du det så når du sætter det i en varm ovn?

Krearier sagde ...

Connie - Jeg burde købe en til fryser, for al den saft jeg laver (hyldeblomstsaft lige om lidt), fryser jeg jo også ned. Der er snart ikke plads til andet :D

Krearier sagde ...

Nola - Jeg tror det er omkring 15 min. - 20 min., for at få en flot farve.
På billedet ser brødet lidt mørkt ud visse steder - det er bare chili ;-)
Man kan jo bruge de krydderier man har lyst til.
Det smager også godt, at tilsætte frisk hvidløg i dejen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...