lørdag den 27. april 2013

Henrik Bramsborg: Bedrageri på 1. klasse


Henrik Bramsborg: Bedrageri på 1. klasse, 2011
Dette er historien om Amanda Jacobsen, der "arbejdede" sig op som barn i en iransk flygtningelejr, til at blive danmarkshistorien, måske europas, største kvindelige bedrager. 
Med er stærkt pyntet CV bliver hun ansat som direktør i Gate Gourmet (2008), og overfører systematisk penge fra firmaet til sin egen konto - ca. 120 - 130 millioner, ind til bagmandspolitiet anholder hende i marts 2011.

Bogen er skrevet af Henrik Bramsborg, der i en ung alder beslutter, at han vil være livvagt når han bliver stor. Bogen omhandler også denne rejse.
Bramsborg arbejde i 3 år for Amanda Jacobsen og hendes familie, hvilket bød på mange besynderlige oplevelser, ikke mindst da Amanda Jacobsen beder ham om at uskadeliggøre en kollega, så han ikke kan møde op på arbejdet - uden at kollegaen dog skal dø ....
Hendes egen mand findes hængt på en byggeplads i Bruxelles, efter at retsagen er gået i gang.
I februar 2013 fik hun, i Østre Landsret, sin straf forøget med et år, så hun i alt er dømt 4 1/2 års fængsel for bedrageriet.

Dette er en bog om Henrik Bramsborg og hele miljøet omkring livvagter/bodygards, og det er en bog om hvordan han oplevede Amanda Jacobsens bedrageri på 1. klasse.

Jeg tænker bare:"Hvordan kan man tro, at man kan slippe afsted med at stjæle så mange penge"?

Se min bogliste 2013 her
Se min bogliste 2012 her

3 kommentarer:

Nola sagde ...

Den vil jeg også rigtig gerne læse. Firmaet Gate Gourmet som hun bedrag ligger her i Zürich og jeg mener også at hun havde en dyr lejlighed/villa ned til Zürichsøen.
Tak for referatet :-)

Krearier sagde ...

Hej Nola
Jo, hun havde også en kæmpe villa i Zürich - den bliver også omtalt i bogen :)

Anonym sagde ...

Ja, hun havde både en lejlighed og en 600 m2 stor villa i Zürich, foruden 2 boliger herhjemme. Desuden skal nævnes at der er en "mango" på små 8 millioner, som der ikke er redegjort for.

Amanda sagsøgte forfatterne med begæring om kr. 300 000 i erstatning. Hun accepterede et forlig på kr. 3 000....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...