Jeg klippede planten en del tilbage - lod dog noget stå, da det er en flot plante - og skar bladene og de små stilke af stokkene. Stokkene skar jeg i mindre stykker - jeg tænker de kan bruges i supper, i kogevandet sammen med kartofler o.lign, som "krydderi".
Bladene kom i en blender og blev godt kørt rundt. Noget blev puttet i en frysepose, og 250 g. blev taget fra til løvstikkesalt.
Løvstikkesalt (Opskriften kan bruges til alle krydderurter)
- 250 g. løvstikke
- 5 dl. fransk middelhavssalt
Løvstikke og salt blendes godt sammen.
På en bageplade med bagepapir fordeles massen.
Tørres på varmluft, i en 100 grader varm ovn, i et par timer.
Rør jævnligt i salten, og vær 100% sikker på, at alt er tørret godt igennem inden det fyldes på glas.
Det vakte stor glæde, da jeg og datteren afleverede løvstikken i forskellige bearbejdede udgaver. Ü
Vi havde naturligvis også en flaske syrensaft med. Noget venindens mor heller ikke havde hørt om før .... ;-)
6 kommentarer:
Lækkerier du går og laver.
Hjemmegjort urtesalt er MUMS.
God ny uge til dig og dine kære
Tak Mosekone :)
Jeg er dog ved at blive en anelse frustreret, for jeg har planer om en del fra naturen - men jeg gider ikke hente det når det regner :(((((((
Jeg skal have lavet kryddersalt til mig selv, fra havens krydderier, men de løber ingen steder. :)
Det ser da bare super lækkert ud.
Tak diy :)
Har jeg aldrig hørt om før. Hva smager det af?... Lyder spændene
Hej cs og velkommen til :)
Jeg smagte ikke på salten, men den duftede meget af løvstikke .... Ikke liiiiige min duft ....
Jeg er i gang med at eksperimentere med hybenroser og DE dufter godt! :D
Send en kommentar