tirsdag den 15. oktober 2013

Film: Kvinden i buret

Som tidligere nævnt, er jeg ikke den store film kigger, men selvfølgelig ville jeg gerne i biffen med kæresten og se "Kvinden i buret", der er en filmatisering af Jussi Adler-Olsen bog af samme navn.
Hovedepersonen "Carl Mørck" spilles af Nicolaj Lie Kaas, og for første gang, var jeg ikke ved at få spat af ham! Han spiller glimrende, hvilket alle skuespillerne i øvrigt gør.
Har du en aften ledig, så tag veninden/kæresten/manden med i biffen, for dette er en absolut SE VÆRDIG film.

Resume:
I thrilleren 'Kvinden i buret' er den uortodokse og desillusionerede vicekriminalkommissær, Carl Mørck, én af Københavns Politis skarpeste hjerner, men han er samarbejdsvanskelig og stuvet af vejen i kælderen under Politigården, hvor han sættes i spidsen for Afdeling Q, politiets nyoprettede afdeling for "Sager under særlig bevågenhed".

Carl ser det som en degradering og er mildest talt ikke begejstret, men han og hans nye assistent, Assad, får tiden til at gå med at katalogisere en række uopklarede, gamle sager. En af disse stikker dog ud. Merete Lynggaard - en ung, fremadstormende dansk folketingspolitiker - forsvandt sporløst fem år tidligere.

Dengang blev det afskrevet som selvmord, men efterhånden som Carl og Assad får gravet dybere i sagen, begynder sandheden at gå op for de to ansatte i Afdeling Q.

’Kvinden i buret’ er den første af i alt fire film baseret på Jussi Adler-Olsens romaner om Carl Mørck. Filmen er instrueret af Mikkel Nørgaard, der debuterede med kæmpesuccesen 'Klovn: The Movie' i 2010, og har manuskript af Nikolaj Arcel, der også skrev Stieg Larsson-filmatiseringen 'Mænd der hader kvinder' (2009).

I forhold til sidstnævnte film er der en del mere tør humor at finde i Adler-Olsens univers, hvilket filmatiseringen af ’Kvinden i buret’ også afspejler, og især forholdet mellem den misantropiske Carl Mørck og hans godmodige assistent Assad byder på ping-pong-dialog, der står i kontrast til de mere makabre elementer i historien.

'Kvinden i buret' har Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne som Carl og Assad. (Kilde: kino.dk)

2 kommentarer:

Connie // Larsens Blog sagde ...

Jeg er glad for, at du havde en god filmoplevelse, for jeg synes også selv, at den er rigtig god :-) Min sidemand(kvinde)på jobbet er i biffen lige nu og se den, og jeg er spændt på, at høre hendes reaktion i morgen :-)

Design À la Camara sagde ...

Dejligt indlæg ...glæder mig til at tiden tillader lidt rum til en god voksenfilm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...