torsdag den 11. juli 2013

På krisecentre, Café Mandela og Botanisk Have

Jeg fik en unik mulighed for at besøge Kvindehjemmet på Jagtvej, og Danner (tidligere Grevinde Danner Stiftelsen), begge krisecentre for kvinder, der har været udsat for fysisk, psykisk, seksuel eller økonomisk vold.
Jeg tog ingen billeder af de steder - billeder kan ses på deres hjemmesider.

Til gengæld tog jeg billeder fra vores frokost, som vi spiste efter vores besøg på Kvindehjemmet.
På Onkel Dannys Plads ligger Café Mandela, hvor jeg bestilte: Salat af årstidens grøntsager med humus. Maden blev serveret i en meget dyb skål, og det så egentlig ikke ud af meget, men der var rigeligt til en frokost. Jeg synes der manglede en marinade af en art, men ellers smagte grøntsagerne skønt.
Atmosfæren var hyggelig og afslappet. Priserne venlige, så måske jeg kigger forbi en anden gang.


Her efter tog vi i Botanisk Have, og selv om jeg var der sidste år, er der altid noget nyt at se og opleve.
Her efter gik turen til Danner, hvor vi så deres terapihave, samt resten af det store nyrenoverede hus. Min kærestes mor kom der meget som frivillig i 80'erne, men er desværre død for længe siden. Jeg har aldrig mødt hende, men tænkte på hende, da jeg gik rundt i huset.

Det var en fantastisk dag med masser af nye indtryk, så jeg var en træt kæreste af få hjem.

4 kommentarer:

Connie Larsen sagde ...

Interessant dag du har haft :-) ... godt der findes frivillige til at tage sig af de - på alle plan - svage i samfundet!

Krearier sagde ...

Det var en fantastisk dag på mange niveauer. Personligt som fagligt :)

Krisecentrene rundt omkring i landet ville slet ikke kunne hænge sammen, hvis der ikke var en stor portion dygtige frivillige.
Jeg anede faktisk ikke, at vi har SÅ mange krisecentre - og at der mindst er fuld belægning, og mange der går forgæves .....

Connie Larsen sagde ...

Det er skræmmende! Da jeg gik til selvforsvar i efteråret, havde foreningen kontaktet vores lokale krisecenter og tilbudt kvinderne deres eget hold, hvor de kunne lære at forsvare sig og styrke deres selvtillid ... godt initiativ synes jeg :-)

Krearier sagde ...

Ja, det er vildt skræmmende, så mange kvinder der er udsat for partnervold. I Ringsted er der 8 pladser, de to andre steder var der vist 40 pladser hvert sted.
På Danner boede nogle kvinder og børn i flere år, fordi Kbh. kommune ikke kan finde lejligheder til dem. Tror ikke det er særligt sundt for hverken voksne eller børn, at bo der så længe :(

ALT hvad der kan indgyde lidt selvtillid og selvværd til kvinderne er guld værd, og et selvforsvars forløb er helt sikkert een af måderne :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...