lørdag den 8. december 2012

A. J. Kazinski: Søvnen og døden


A. J. Kazinski lyder ikke særlig dansk, og er da også et pseudonym for et samarbejde mellem forfatterne Jacob Weinrich og Anders Rønnow Klarlund.
De har tidligere skrevet: Den sidste gode mand, som jeg læste med stor fornøjelse, så naturligvis skulle jeg også læse deres nye: Søvnen og døden.

Den er helt vildt spændende og kan klart anbefales!

Litteratursiden.dk skriver:

Elementært spændende, velskrevet og fermt konstrueret. Denne bog er et særdeles overbevisende og meget anderledes bud på en moderne krimi og lever til fulde op til forgængeren, ’Den sidste gode mand’.
Gidselforhandler Niels Bentzon er igen hovedpersonen, og denne gang skal han prøve at få en nøgen kvinde fra at kaste sig i døden fra en jernbanebro. Hun er tilsyneladende psykisk forvirret og påvirket af stoffer, men selvom Bentzon er den bedste i sådanne situationer, kan han ikke forhindre, at hun springer.
Men noget er helt galt ved det tilsyneladende selvmord. For det første var hun ikke narkoman men en feteret balletstjerne, og for det andet har hun tilsyneladende været druknet og er blevet genoplivet, lige inden hun valgte døden. Bentzons efterforskning fører først til Det kongelige Teaters lukkede balletverden og derefter videre til studier af nærdødsoplevelser, tro på livet efter døden og det menneskelige sinds yderste overdrev.
Samtidig med Bentzons opklaringsarbejde følges hans kones, astrofysikeren Hannah Lund, traumatiserede overvejelser omkring abort, da hun opdager, at hun mirakuløst er blevet gravid med tvillinger (hvilket Bentzon ikke ved noget om).
Morderen slår til igen, og på Bispebjerg børnepsykiatriske afdeling sidder pigen Silke, tavs og psykisk syg efter mordet på hendes mor for otte år siden. Disse fire spor skal vise sig at løbe i samme retning…

Bogen er elementært spændende, velskrevet og fermt konstrueret, så der hele tiden i korte kapitler skiftes mellem de forskellige steder og personer, og selvom man tidligt erfarer morderens identitet, er plottet både overraskende og smukt konstrueret. Læseren kan ikke andet end lade sig rive med af bogens stigende spændingsniveau.
Personbeskrivelserne har dertil psykologisk dybde, og bogens temaer er tankevækkende. Lægger man det hele sammen, får man et særdeles overbevisende og meget anderledes bud på en moderne krimi.
Bogen må således placeres meget højt oppe på skalaen, når den store stak af psykologiske thrillere og romaner om seriemordere med en mission skal vurderes og sammenlignes.
Af: Arne Larsen
Her kan du se listen med bøger jeg har læst i 2012

4 kommentarer:

Connie Larsen sagde ...

Tak for info! Den lyder rigtig spændende - den må jeg læse :-) ... jeg har ønsket mig Verdens Vinter og Marco-Effekten i julegave, så jeg er spændt på om de ligger under træet den 24. ... denne her tror jeg, at jeg vil give mig selv i julegave :-)

Krearier sagde ...

Hej Connie
De titler du nævner, må jeg lige tjekke ud :)
Bogen her er virkelig god og interessant - den kan du roligt give dig selv i julegave :)

Design À la Camara sagde ...

SKriver den på ønskelisten - når du anbefaler - så er den værd at læse - tak for input

Krearier sagde ...

Hej Mille
Tak for tilliden ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...