Ikke kun hyldeblomst sæson mæssigt, men også fordi det tydeligt fremgik, at vi ikke er de eneste der høster i det hegn. Kun få blomster kunne nås ....
Vi cyklede længere ind i skoven, for at spejde efter hyld.
Vi havde taget formiddagskaffen med, og slog os ned ved søens bred.
Det vrimlede med guldsmede, der dog kun sidder stille i få sekunder, så kæresten knipsede løs, og måske er der en guldsmed midt i billedet ....
Det lykkedes os med føn og klem, og en kæreste med smårifter og smerter efter nærkontakt med brændenælder, at få fat i nok hyldeblomster, så jeg kunne lave en total lækker hyldeblomstsaft.
Hyldeblomstsaft m. ingefær (ca. 2 liter)
Ca. 30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
8 cm. ingefær
2 spsk. citronsyre
650 g. økologisk rørsukker
1,5 l vand
1. Ryst skærmene (så smådyr falder af), og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver.
3. Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker
Læg citronerne og ingefæren i gryden.
4. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i næsten kogende vand.
5. Hæld sukkerlagen over skærmene og læg låg på gryden.
Ca. 30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
8 cm. ingefær
2 spsk. citronsyre
650 g. økologisk rørsukker
1,5 l vand
1. Ryst skærmene (så smådyr falder af), og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver.
3. Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker
Læg citronerne og ingefæren i gryden.
4. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i næsten kogende vand.
5. Hæld sukkerlagen over skærmene og læg låg på gryden.
6. Lad saften stå i køleskabet i 4 dage, med omrøring nogle gange om dagen, si den, og fyld evt. på skoldede plast sodavandsflasker der kommes i fryseren.
Det er helt fantastisk at drikke hyldeblomstsaft en mørk vinterdag.
Det er smagen af sommer :)
3 kommentarer:
Sikke en udflugt :-) ... blander du saften op ... altså fortynder den når den skal bruges?
Ja, den kommes koncentreret på flaske, og så fortyndes den ved brug. Skulle også smage fremragende i hvidvin ;-)
Okay!! Jeg får ikke lavet det i år, jeg er nemlig også for sent ude, men til næste sommer skal jeg prøve :-)
Send en kommentar